19 jan

Internet

Het internet is niets anders dan een groot netwerk van deze webservers en andere computers. Met andere woorden het  internet is een netwerk van computernetwerken.

In het dagelijkse spraakgebruik wordt met internet vaak het World Wide Web bedoeld, maar dat is slechts een van de vele diensten die kunnen worden gebruikt via het internet. Andere bekende diensten zijn e-mail en FTP. (Uit: Wikipedia)

18 jan

Internet Access Provider

Een (Internet) Access Provider of IAP is een bedrijf die faciliteiten biedt om een vaste computer of een mobiel apparaat verbinding te laten maken met het Internet. Dit kan op verschillende manieren: bijvoorbeeld via inbellen, ADSL, kabelinternet, glasvezel of via UMTS of wifi.

Soms verzorgen de IAP ook andere diensten zoals telefonie of radio en televisie. Voorbeelden van dit soort bedrijven zijn XS4ALL, Ziggo en UPS.

18 jan

Internet Service Provider

Een internet(service)provider (ISP) of internetaanbieder is een bedrijf dat diensten levert op of via het internet. Dit kan zowel de verbinding van een gebruiker aan het internet zijn, alsook diensten die de gebruiker via het internet kan gebruiken. De verschillende diensten die een internetprovider aanbiedt zijn: