11 mrt

Voeg Widgets toe aan je website.

Naast de standaard ‘content’ van berichten en pagina’s is het ook mogelijk om een onderdeel in een sidebar van de website te plaatsen. Deze onderdelen worden binnen WordPress widgets genoemd. Een widget kun je plaatsen in de linker of rechter sidebar. Standaard zijn een aantal widgets met de installatie van WordPress meegekomen. Het is ook mogelijk om specifieke widgets te installeren via de WordPress plugin directory.

widgets

De Widgets vind je onder het Weergave menu in de backend (Dashboard). Aan de linkerzijde zien we alle beschikbare Widgets. Een aan de rechterkant van het scherm zien we de mogelijke posities die door het thema worden aangeboden.

Door eenvoudig een Widget op te pakken en naar de beoogde positie te slepen plaatst men een widget op een pagina. Ook de volgorde van de Widgets onderdeling is op deze manier aan te passen.

Van groot belang voor het zichtbaar krijgen van de widgets is dat op de gekozen pagina de sidebar is ingesteld door middel van de pagina attributen. Deze optie is bij ieder bericht (Single Post) of afzonderlijke pagina (dus ook je blogpagina) in te stellen.