18 apr

Akismet, spamfilter op reacties

Standaard wordt met WordPresss de plugin van Akismet meegeleverd. Deze plugin, eenmaal geactiveerd, werkt als een soort spamfilter voor de reacties op je artikelen (berichten en pagina’s). In dit artikel leg kort uit hoe je de plugin activeert en instelt.

Stap 1 Activeren.

Door op de plugin pagina bij Akismet te klikken op activeren, wordt de plugin actief.

Stap 2 Api-sleutel verkrijgen.

Door bij de Akismet plugin te klikken op instellingen, kom je op een pagina waar je een Api-sleutel kan verkrijgen. Druk op die knop! Nu kom je op de website van Akismet. Druk op de knop met Get an Akismet API Key. Maak hier je eigen account aan met een geldig e-mailadres. Ga niet voor ik heb al een WordPress.com account, want dat heb je niet. Wij werken met onze eigen WordPress installatie, zie inleiding.

Eenmaal een account aangemaakt kun je inloggen en krijg je drie soorten accounts voorgeschoteld. In ons geval kiezen we voor een personal plan, klik op Sign Up. Aan de rechter zijde kiezen we voor het bedrag dat we bereidt zijn te betalen voor deze sublieme service en we drukken op continue. Wanneer je moet afrekenen moet dat natuurlijk eerst gedaan worden, anders krijgen we meteen de api-sleutel te zien. Kopieer deze of schrijf hem op.

Stap 3 Api-sleutel invoeren.

We gaan terug naar onze plugin instelleingen van Akismet. In het vak Sleutel handmatig invoeren plakken of schrijven we onze sleutel. en drukken op Deze sleutel gebruiken.

Stap 4 Opslaan

In het nu verschenen scherm kun je de instellingen aanpassen.Kies voor opslaan.

Van nu zijn de reacties op je berichten en pagina’s voorzien van een spamfilter.